Förening


Azech Syrianska föreningen är en ideell syriansk förening som bildades 1980 i Norrköping. Föreningen har ca 1150 medlemmar och har som uppgift att bedriva verksamhet för syrianska barn, ungdomar och vuxna och att ta tillvara deras religiösa, kulturella, idrottsliga och sociala intressen. Azech Syrianska föreningen drivs idag av kvinnor, män och ungdomar i olika åldrar som vill satsa på att stärka och utveckla medlemmarnas fritidsverksamhet samt samhörighet. Föreningen driver idag idrottsliga aktiviteter, Azechs fotbollslag i division 4, med A och B-lag. Föreningen har även volleybollag med regelbunden träning. Föreningen har även under flera år haft dansgrupper i olika åldrar och även teatergrupper. Veckogymnastik i form av aerobicspass och simning är något som många av medlemmarna har som fritidsaktivitet i föreningen. Även vårruset brukar vara något som föreningens aktiva kvinnor brukar utmana.

 

De flesta medlemmar har sina rötter i byn Azech i sydöstra Turkiet, men många medlemmar kommer även från städer som exempelvis Kamishli, Miden, Kerboran, Ayinverdo och Derik.

 

Föreningen köpte 1997 Folkets Park tillsammans med S:ta Marias Syrisk Ortodoxa Kyrka i Norrköping.

Ni kan läsa folkets parks stadgar här:


Öppen förskola


Måndagar klockan 10:00 – 13:00

Vår förening har valt att inkludera våra minsta i aktiviteterna som sker under vårt tak och har därför skapat en öppen förskola för våra små från åldrarna 0-6 där de med sina föräldrar får delta. Denna aktivitet skapades för att skapa samhörighet bland våra nyblivna föräldrar där de kan ta stöd, råd och ha det trevligt tillsammans med sina barn med andra medlemmar för att på så sätt skapa ett större kontaktnät i föreningen samt skapa en trygghet och tillhörighet i föreningen.

 

Vi kommer att erbjuda sångstund, pyssel, samtal och diskussioner för våra deltagande. Fika kommer att finnas tillhands för de som vill köpa.

Öppna förskolan sker i lokalen under kyrkan för våra medlemmar endast.

 

Ps. Vill du skänka leksaker till öppna förskolan är du välkommen att komma med dem till kyrkan eller förskolan på måndagar.

 

För mer information eller kontakt kan ni skriva till oss på denna sida under "Kontakt".


Familjefester


Sista fredagen i månaden klockan 17:00

 

För att visa våra medlemmar vår uppskattning har vi varje månad en familjefest där våra barn, ungdomar, vuxna och äldre är välkomna att delta. Vi öppnar lokalen Svängom och våra medlemmar får hämta med sig eget fikabröd m.m.

 

Vi erbjuder flera överraskningar för våra yngre medlemmar, härlig musik, mycket dans och flera lekar för både barn och vuxna.

 

Dessa familjefester har varit rikligt uppskattade av vår medlemmar som deltagit och vi hoppas på att fler får uppleva denna återkommande familjefest.